به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابوالحسن فقیه در نشستی که روز سه شنبه به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد در جمع خبرنگاران در مورد نظارت بر کلینیکهای ترک اعتیاد گفت: سازمان بهزیستی فقط بر مراکزی که خود مجوز برای آنها صادر کرده است نظارت میکند.
وی در ارتباط با نظارت بر کمپها و خانه های بهبودی معتادان اظهار داشت: بهزیستی مجوزی برای برخورد قضایی و پلیسی برای مراکز ندارد و تنها خانههای بهبودی که برای دریافت مجوز مراجعه می کنند را تحت نظارت قرار می دهد.
رئیس سازمان بهزیستی در مورد حمایت از تشکل های غیردولتی گفت: تعداد زیادی از تشکل های غیردولتی موجود فعال نیستند به همین دلیل کمک مالی سازمان مشمول آنان نمیشود اما تشکل هایی که به صورت تخصصی اقداماتی انجام می دهند از کمک مالی سازمان بهزیستی بهره مند میشوند به طوری که سال گذشته این تشکل ها دو میلیارد تومان کمک بلاعوض دریافت کردند.
فقیه با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی نمی تواند وارد کارهای اقتصادی شود و این امر خلاف اصل 44 قانون اساسی است تاکید کرد: بودجه سازمان باید از محل اعتبارات دولتی و همچنین مشارکت های مردمی تامین شود.
وی درمورد پرداخت وام به مهدهای کودک نیز گفت: تا سال 86 تعداد زیادی از مهدهای کودک از وام ساخت و یا تجهیز بهره مند شدند اما در سال گذشته به دلیل مشکلاتی که برای بنگاه های زودبازده ایجاد شد و اختلاف با بانک مرکزی باعث شد نتوانیم به مهدهای کودک وام اعطا نماییم و به محض برطرف شدن مشکل و تخصیص اعتبار این امر مجدداً آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه 140 هزار نفر در روستامهدها و مهدمسجدها از خدمات بهزیستی بهره مند شدند، اظهار داشت: طی سال گذشته 4 میلیارد تومان اعتبار برای احداث و ساخت مهدکودک در حاشیه شهرها تخصیص داده شد.
به گفته فقیه در سال گذشته یک میلیون و 611 هزار و 127 نفر از آموزش مهارت های زندگی بهره مند شدند که از این طریق می توان در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اقدامات لازم را انجام داد.
وی تاکید کرد: یک میلیون و 500 هزار نفر نیازمند دریافت خدمات طی سال گذشته شناسایی شدند که از این میان 650 هزار نفر خدمات دریافت کردند و هم اکنون 350 هزارنفر نیز برای دریافت خدمات پشت نوبت بهزیستی هستند.
رئیس سازمان بهزیستی از پشت نوبت بودن 100 هزار نفر به منظور دریافت مستمری خبر داد و گفت: در حال حاضر 137 هزارنفر مستمری دریافت می کنند.
فقیه درمورد قانون 3 درصد استخدام معلولان در دستگاه های دولتی نیز افزود: در سال گذشته 110 نفر با استفاده از قانون 3 درصد جذب دستگاههای دولتی شدند و 15 هزار و 180 نفر نیز از خدمات مختلف مربوط به اشتغال استفاده کردند.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از دستگاه ها مانند آموزش و پرورش هستند که براساس یک سری آیین نامه داخلی از اجرای قانون 3 درصد استخدام معلولان سرباز می زنند و سازمان بهزیستی نیز قدرت لازم برای برخورد با آنها را ندارد.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: براساس قانون، بهزیستی وظیفه نظارت بر عملکرد دستگاه ها درمورد اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و گزارش آنها را برعهده دارد که ما نیز همین کار را انجام می دهیم اما چون قدرتی نداریم توان اعمال نظارت وجود ندارد و در نهایت اتفاقی نمی افتد.
وی تاکید کرد: دو هزار و 400 نفر طی سال 87 با پرداخت بیمه سهم خویش فرما مشغول به کار شدند و 470 نفر نیز از زنان سرپرست خانوار توانمند شده و دو هزار 250 نفر نیز با اعطای وام از صندوق مهر رضا مشغول به کار شدند.
رئیس سازمان بهزیستی از نیازمند شغل بودن 150 هزار معلول و زن سرپرست خانوار که توانایی کار را دارند خبر داد و گفت: همچنین 750 نفر نیز از طرح هایی که مربوط به سال 86 بود از طریق بنگاه های زودبازده وام دریافت کردند.
فقیه در مورد استخدام دو هزار نابینا در دستگاه های دولتی گفت: با توجه به اینکه مدرک تحصیلی نابینایان مرتبط با فعالیت شرکت های دولتی نیست و آنان برای استخدام خواهان رشته های مهندسی و فنی هستند به همین دلیل از لحاظ تطابق مدرک برای استخدام نابینایان مشکل وجود دارد که برای رفع مشکل پیشنهادی برای تغییر این ماده در قانون جامع حمایت از حقوق معلولان داده ایم که امیدواریم با تصویب آن مشکل استخدامی ها نیز برطرف شود.
وی در مورد برنامه های امسال سازمان بهزیستی گفت: تثبیت و توسعه برنامه های قبلی مانند توسعه اورژانس اجتماعی، کاشت حلزون، اعطای یک وعده غذای گرم در مهدهای کودک و اشتغال هفت هزار نیروی متخصص در قالب طرح کارورزی دانش آموختگان در مراکز بهزیستی از جمله برنامه های امسال است که در این طرح 70 درصد حقوق این افراد در مناطق محروم و 50 درصد در مناطق عادی توسط دولت پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی از بیمه اجتماعی ده هزار مدیر و مربی روستامهدها در سال جاری خبر داد و گفت: طی تفاهمنامه ای که با بنیاد مسکن منعقد شد است در سال جاری هفت میلیون تومان وام ساخت و تعمیرات به روستامهدها اختصاص پیدا می کند.
فقیه از پرداخت کمک هزینه تشویقی به معلولانی که در دانشگاه های دولتی پذیرفته می شوند خبر داد و افزود: تا کنون شهریه معلولانی که در دانشگاه های آزاد پذیرفته می شدند، پرداخت می شد اما معلولانی که در با تلاش فراوان در دانشگاه دولتی قبول می شدند مشمول هیچ کمکی قرار نمی گرفتند به همین دلیل در سال جاری براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته در جهت تشویق و اهدای جایزه ای به مبلغ 500 هزار تومان به این دانشجویان اقدام خواهیم کرد.
وی از راه اندازی اولین مرکز حمایت شده قضایی بیماران روانی مجرم خبر داد و اظهار داشت: این مرکز بزودی در تهران افتتاح می شود .
رئیس سازمان بهزیستی در مورد مناسب سازی خودروهای معلولان نیز تاکید کرد: براساس تفاهم نامه ای که با نماینده 4 شرکت بزرگ مناسب سازی خودرو در دنیا منعقد شده است ، هر معلولی با هر خودرویی که دارد می تواند با یارانه یک میلیون تومانی که بهزیستی پرداخت می کند خودروی خود را مطابق با استانداردهای روز دنیا مناسب سازی کند.
نظر شما